föreningen
Jenny Parkert och Said Hodzic

Välbesökt årsmöte när Vänsterpartiet Knivsta valde nya ordföranden

Distriktsordförande Hanna Viktoria Mörck inledde Vänsterpartiet Knivstas 21 årsmöte som hölls den 8 mars 2023. Hanna berättade om lokala framgångar och centrala motgångar i det senaste valet. Hon berättade också om framtiden som ser positiv ut för såväl Knivsta som resten av distriktet.

Hanna med ordförandeklubban
Hanna med ordförandeklubban

På det välbesökta mötet valde Vänsterpartiet Knivsta två nya ordföranden. Den fackligt aktiva, regionledamoten och undersköterskan Jenny Parkert kommer under det kommande året dela ledarskapet med läraren och kommunfullmäktigeersättaren Said Hodzic.

Efter 17 år som ordförande och gruppledare lämnar Christer Johansson över ledarskapet av partiföreningen till två yngre, men mycket väl kompetenta och erfarna medlemmar. Christer kommer nu fokusera på rollen som gruppledare i opposition, för kommungruppen,  fram till valet 2026.

Några av alla medlemmar på mötet
Några av alla medlemmar på mötet

På de övriga posterna i styrelsen blev det idel bekanta namn. Fredrik Rosenbecker fortsätter som sekreterare, Maria Fornemo som kassör och Anna Svensson är ledamot i den nya styrelsen. Till ersättare valdes Elin Johansson och Tommy Ljungström.

Mötet beslutade vidare om verksamhetsplaner och budgetar för såväl 2023 som fram till och med 2026. Målet är att genom fortsatta studiecirklar, parlamentariska och offentliga aktiviteter för alla nya och gamla medlemmar komma stärkta till kommande val.

Jenny tackar Hanna för hennes insats under årsmötet
Jenny tackar Hanna för hennes insats under årsmötet

Som avslutning ställde sig mötet bakom debattartikeln på UNT Debatt, som skrivits av Johanna, Anna, Jenny och Maria från Knivsta samt Hanna från distriktet. Innan alla gav sig ut i vinterkylan avtackades Hanna med blommor för sin insats, som förutom inledningen innehöll att leda kvällens förhandlingar. Blommor fick även Christer som tack för sin tid som ordförande.

Kopiera länk