insändare
Malin Tollbom

Hur ska SD:s insändare uppfattas?

Fredrik Rosenbecker
Fredrik Rosenbecker

Replik på SD:s insändare införd i Knivstabygden den 2 november 2016.

Vi i Vänsterpartiet tackar SD i Knivsta för att ni i er insändare ”Barnen det viktigaste i vision för Knivsta” i  Knivstabygden den 16 oktober, så tydligt tar avstånd från moderpartiet. Som exempel vill vi tacka er för er för att ni numera anser att:

”Barnen ska växa upp i social trygghet, utan mobbning och orättvisor, och skaffa sig den livsnödvändiga kunskapen”. Vi tänker då inte minst på de ensamkommande flyktingbarn som varit tvungna att fly från krig och förtryck och söker trygghet i vår kommun.

”Du ska kunna klara dig i Knivsta; fast du skulle ha ett funktionshinder, handikapp eller är i en annan situation som gör att du inte kan klara dig utan stöd”. Ni har tidigare inte velat ge stöd till människor utan hem, arbete och skyddsnät, som kommit till vår kommun i hopp om att här kunna starta nya liv, långt från bomber, IS och förtryck. Självklart ska vi stötta varandra, oavsett vem du är eller varför du behöver stöd.

”Oavsett var du befinner dig i din resa genom livet så finns det något för dig i vårt Knivsta. Det gäller olika typer av boenden för olika åldrar och familjesituationer.” Självklart finns det ett samhällsansvar att se till att det finns boende för alla behov genom livets resa, vare sig man är en ensamstående mamma, arbetslös, Knivstabo sedan länge eller nyanländ sedan igår.

Om vi nu möjligen missförstått er insändare och det visar sig att ni egentligen riktade er bara till en viss utvald grupp av barn, bara några människor i behov av stöd eller endast en viss sorts bostadslösa, då ber vi givetvis om ursäkt.

Malin Tollbom Kjell (V) 
ledamot i kommunfullmäktige
Fredrik Rosenbecker (V)
ledamot i socialnämnden

Kopiera länk