insändare
Tommy Ljungström

Ni väljer en bakvänd ordning

Tommy Ljungström
Tommy Ljungström

Insändare i Knivstabygden den 19 oktober 2016

Tommy Ljungström är inte nöjd med svaren han fick i förra numret angående VA-utbyggnaden i Jansberg. Klas Bergström (M) svarar att sakägarnas frågor kommer att besvaras i ett senare skede.

Ett politikersvar utan svar angående insändaren om Jansberg 28 september.

Först vill jag tacka för det stora gensvaret jag fick på min insändare. Inget ovanligt i sig att politiker väljer att undvika frågan och istället svara på något helt annat. Kan det bero på att man inte har något svar, inte har förstått frågan eller som i det här fallet ignorerar medborgarnas synpunkter. Och istället väljer en bakvänd beslutsordning.

Frågan var varför man inte studerat de synpunkter som inkommit under samrådstiden, varför man inte svarat medborgarna (18 månader sedan samrådstiden gick ut) och varför man inte trots skrivelser förstått att det finns ett flertal felaktiga uppgifter i PLA 2010-022012.

Med den höga lönen som vi skattebetalare ersätter Klas Bergström (M) med förväntar man sig en något högre kvalité på det jobb han utför i SUN. Beträffande Anders Eskhult (C) ”svar”: ”Som centerpartist värnar vi om landsbygden”: I det här fallet värnar han nog mest om sitt eget rykte och inte om landsbygden och dess innevånare.

Tommy Ljungström
Jansberg
Svar direkt från Klas Bergström.

Svaren som har kommit in från sakägare under samrådet beaktas och besvaras i samband med att en eventuell plan går ut på granskning (det är då ett slutgiltigt detaljplaneförslag läggs fram.) Där är vi inte ännu i processen.

Nämnden har enbart konstaterat att vattenkvalitén i området kräver en samlad lösning för det fortsatta arbetet.

Lagen om allmänna vattentjänster är en vattenlag som sätter ramar för arbetet. Syftet är gott, nämligen att livsmedlet vatten ska hålla en hög kvalité. Tyvärr finns delar av lagstiftningen som behöver reformeras.

Med vänlig hälsning
Klas Bergström (M)

Kopiera länk