föreningen
Christer / foto Per Virving

Röd Lördag med höjdarbesök

Christer på röd Lördag
Christer Johansson på Röd Lördag

Sista lördagen i maj besöktes Vänsterpartiet Knivstas Röd Lördag av ordförande från både kommunfullmäktige och kommunstyrelsen. Samt naturligtvis ett antal Knivstabor.

Det var en något lugnare ström av fikagäster efter att ICA nära slagit igen. Vilket blev ett av många ämnen som diskuterades under mötet. Men inga frågor blir för stora så det pratades även om Vattenfalls dilemma om brunkolen i Tyskland och miljöns påverkan på Knivstas barn.

Även om det var länge sedan som vi motionerade om kartläggning av utemiljöer vid Knivstas skolor och förskolor var det glädjande att få bekräftat att nu är det på gång. En plan för uppfräschning finns och tack vare Vänsterpartiets förhandlingar med regeringen finns särskilda pengar för ändamålet.

Kollektivtrafik och medborgarinflytande samt en del andra lokala frågor hann också ventileras. En sådan var vad som kommer att hända med huset som ICA lämnat och som bär texten ”Knivsta Centrum”. Var detta centrum ligger är en återkommande fråga när vi möter Knivstabor.

Tack för alla trevliga möten och samtal. Nu tar vi sommarlov och återkommer i augusti. Kanske på en ny plats.

Kopiera länk