Okategoriserade

Björn Jonasson sjöman och fackföreningskämpe

Först ut i presentationen av våra sju fullmäktigekanditer är sjömannen och fackföreningskämpen Björn Jonasson. Björn är sedan hösten 2005 och flytten till Knivsta ny medlem i Vänsterpartiet.

Jag har sjöfartsbakgrund och är anställd av Wallenius Marine AB sedan snart 25 år. Sedan millenieskiftet har jag uppdraget att som klubbordförande företräda SEKO-sjöfolks medlemmar som arbetar för Wallenius. Uppdraget gör att jag är sysselsatt på heltid med fackliga frågor.

I samband med familjens flytt till Knivsta den 1 augusti 2005 gick jag med i Vänsterpartiet. Fackliga frågor och integrationsfrågor är det som ligger mig varmast om hjärtat. Hurvida kroppen och knoppen ska hålla ett helt arbetsliv är till största delen beroende på klass, kön och etnisitet. Om man efter sitt aktiva yrkessliv skall kunna leva drägligt ekonomiskt och kroppsligt beror också till största delen på klass, kön och etnisitet,

Jag bor i ett bostadsrättsradhus med min fru och 4 årige son. Jag har varit fackligt aktiv i många år, på fartygen som sektionsombud och skyddsombud. Det fackliga intresset gjorde mig tidigt medveten om sambanden mellan arbete, arbetsförhållanden och förd politik.

Har för närvarande uppdrag i en facklig styrelse och som arbetstagarrepresentant i en bolagsstyrelse. Jag är också ersättare i Vänsterpartiet Knivstas styrelse.

Skriv en kommentar