föreningen

Valresultatet i kommunen nästan klart

Planen för Alsike Nord
Planen för Alsike Nord

Valdeltagandet i Knivsta var högt och Vänsterpartiet fick rekordmånga av rösterna. Aldrig tidigare har V fått liknande resultat i något av de tre valen som just nu håller på och blir färdigräknade. I alla valen fick vi över fem procent och i regionen/landstinget, där vi alltid haft mest, var vi till och med över sex procent. Detta enligt de preliminära resultat som nu finns att tillgå.

Medlemsantalet i partiföreningen är även det på en rekordnivå, så det finns mycket att glädjas åt. Men det är klart att det svider att tappa ett mandat i kommunfullmäktige trots allt stöd. Valrörelsen har handlat mycket om Knivstas utbyggnad och vilka partier som fått ihop en budget utan skattehöjning. Vänsterpartiet var det enda parti som i december 2017 gav vårt stöd till avtalet med staten och i maj 2018 redovisade en budget med en skattehöjning, som ökade rösterna i kommunvalet. Alla andra partier som antingen stödde avtalet eller föreslog skattehöjning backade. Vi tackar Knivstaborna för det stödet och förtroendet.

Om turen med mandaten var med oss för fyra år sedan när vi med en rösts marginal tog ett nytt mandat grinade istället oturen oss i ansiktet denna gång. Det fattades nu sju röster bland de 11 446 giltiga röster som lämnats in. Men det kommer nya val och vi har nu brutit ihop färdigt och går vidare i arbetet att bygga ett Knivsta, för alla. Först genom att skapa en koldioxidbudget tillsammans med Uppsala Universitet, fler kommuner och även tillsammans länsstyrelsen i Uppsala län. Att Knivsta finns med i samarbetet beror på en motion som Vänsterpartiet skrev hösten 2017.

På måndagens sammanträde med samhällsutvecklingsnämnden fortsätter arbetet med utbyggnaden av Alsike etapp nord. Den utbyggnad som finns vid den framtida Alsike station och är en del i avtalet för de fyra spåren. En utbyggnad som jag menar är så långt det går att komma från de skräckscenarier som målats upp från vissa håll under valrörelsen.

Christer Johansson
ordförande

Parkstråket
Parkstråket i nya Alsike
Staden
Staden

 

 

 

 

 

 

Kopiera länk