övrigt
För fler cykelvägar

Internationella bilfria dagen firades i Knivsta

Den 22 september uppmärksammade Knivsta kommuns gatuenhet den internationella bilfria dagen med att stänga av bilparkeringen på Sågverkstorget för barnaktiviteter. Det var en av flera aktiviteter riktade till allmänheten under kommunens mobilitetsvecka.

Under förmiddagen deltog förskolebarn som målade och ritade, cyklade längs en kurvig bana och kastade ärtpåsar mot olikformade mål.

När jag hann dit på eftermiddagen var det några barnfamiljer som passerade och flera barn provade på att cykla med mera. Många stora leenden under cyklandet, när en kurva klarades utan att köra på några koner, men även efter målgång då pris i form av reflexer delades ut.

På plats fanns även Knivstas envisaste kvinna Ylva Dahlström, som samlade namnunderskrifter till cykelvägen längs 255:an mellan Vassunda och Uppsala . Det är nu nästan 5 000 personer som gett sitt stöd till den viktiga cykelvägen.

Hösten på väg till Knivsta
Hösten på väg till Knivsta

På vägen hem genom centrala Knivsta kunde jag i sensommarvärmen konstatera att det fanns gott om lediga parkeringsplatser, trots avstängningen av Sågverkstorget.  Tack för ett trevligt initiativ och hoppas vi ses nästa år igen.

Kopiera länk