föreningen
Röd Lördag april 2023

Hyresrätter och kultur fick mest bifall på Röd Lördag

Ännu en gång träffade Vänsterpartiet Knivsta medborgare på Sågverkstorget, vid Willys södra entré. Kaffet räcket precis och uppskattades lite extra av några glada löpare på väg från Uppsala till Stockholm.

Intresset att diskutera politik var stort och många ville vara med och tycka till om budgetarbetet inför 2024. Hyresrätter kom ännu en gång överst på önskelistan. Men kultur- och fritidsverksamhet till unga, fler parker och ökad satsning på skolan kom tätt efter.

Medan kaffet dracks hanns det även med att diskuteras cykelvägar, klimatfrågor, parkeringsplatser, löner till kommunanställda och höga matpriser.

Röd Lördag Sågverkstorget 29 april 2023
Röd Lördag Sågverkstorget 29 april 2023

Vi ses igen på 1 maj
Några besökare tyckte att vi var ute två dar för tidigt. Till dem och alla andra kan vi lunga er med att vi återkommer på måndag 1 maj. Då startar vi på Sågverkstorget redan 10.00 för att sedan ta tåget till Uppsala 11.26. Väl i Uppsala ansluter vi till Uppsalas firande på Vaksala torg, med länets största demonstrationståg.

Marschen mot Engelska parken startar 13.00 där blir det sedan tal och sång samt gott om matvagnar.

Hushållen pressas av höga elpriser, allt dyrare mat och boendekostnader som tickar uppåt. Allt blir dyrare. Samtidigt säger högern och SD att det är bara att “bita ihop.”
Så ska det inte vara. Politiken ska ta ansvar för att göra livet bättre för vanligt folk. Vänsterpartiet har förslagen för en rättvis väg genom krisen!
Demonstrera med oss – För att alla ska ha råd!

Välkomna

Kopiera länk