distriktet
Hanna och Said

Said Hodzic ny ordförande för Uppsaladistriktet

På Vänsterpartiet Uppsala läns Distriktsårskonferens 2023 i anrika Folkets Hus i Österby bruk valdes Knivstas Said Hodzic att tillsammans med Hanna Viktoria Mörck från Uppsala att leda distriktets styrelse.

Därmed blir Said den första medlemmen från Knivsta som väljs till ordförande för distriktets styrelse.  Stolta partikamrater från Knivsta gratulerar Said och önskar stort lycka till med det ärofyllda och viktiga uppdraget.

Under det trevliga och stillsamma mötet som leddes av ordförande Kajsa Fredhom med Sandra Söderqvist som sekreterare betades den digra dagordningen igenom, under den föreslagna tiden.

Kaja Fredholm och Sandra Söderqvist
Kajsa Fredholm och Sandra Söderqvist

Vi fick bland all övrig info bland annat veta att Vänsterpartiet ökat valresultaten i många av landets regioner men mest av allt i Region Uppsala. Störst var ökningen bland väljarna i Uppsala kommun med Knivsta på andra plats. Ett Knivsta som aldrig haft så högt valresultat som i regionvalet 2022.

Det blev även en tillbakablick om livet för gruvarbetarna i Österby i en svunnen tid.  Berättelser om tuffa arbetsvillkor och eldfester varvades med information om Österbys egen riksdagsledamot Karl Kilbom som satt i riksdagen för Socialistiska partiet före och under andra världskriget.

Distriktets mål för framtiden är att öka ännu mer i kommande val och fortsätta öka såväl rösterna i valen 2024 och 2026 som antalet medlemmar i alla partiföreningar i distriktet.

Avtackning av justerare och rösträknare
Avtackning av justerare och rösträknare

Efter att avslutat DÅK:en som innehöll många avtackningar, trevliga samtal och gott om både mat och kaffe åkte delegaterna hem i snön med glädje och hopp om framtida segrar.

Kopiera länk