föreningen
Glada elever på Thunmanskolan

Veckans debatter i Knivsta

Efter den inledande debatten i CIK den 23 augusti genomfördes en del ytterligare debatter eller dialoger under veckan. Noterbart är att det finns bra mycket fler frågor som enar partierna än som skiljer dem åt.

Thunmanskolan
Först ut den 24 augusti var Thunmanskolan där vi träffade många nyfikna elever med många bra frågor. Det handlade om allt från aborter, klimat, skatepark, skolan, NATO och en hel del annat. Stort tack för en trevlig förmiddag och lycka till i skolvalet.

Glada elever på Thunmanskolan
Glada elever och Artermis på Thunmanskolan

Lagga i valet
Här blev det diskussion om Lagga skola, översiktsplanering, kulturarv, medborgardialog, cykelvägar och kollektivtrafik inklusive behov av trygga busshållplatser.

Mot slutet blev det även en fråga som kom upp om äldreomsorg i Knivsta. Även den som många andra frågor blev besvarad.

Maria Fornemo
Maria Fornemo i Lagga

Valsamtal i Gredelbykyrkan
Återigen bjöd Gredelbykyrkan in till valsamtal. God stämning och trevliga samtal fördes mellan Said Hodzic från Vänsterpartiet  och de övriga deltagarna.

Samtalsledare var Anne-Marie Morhed.

Gredelbykyrkan
Gredelbykyrkan

P4 Uppland
Fredag morgon tidigt mötte alla gruppledare två journalister från P4 Radio Uppland. Här blev det uppdelning så vissa partier fick prata äldreomsorg medan de övriga pratade natur och lekplatser i det växande Knivsta.

Därefter fick alla partier frågan om att öka tiden på förskolan för barn till arbetssökande eller föräldralediga, som idag är 15 timmar per vecka. Vänsterpartiet vill öka till 30 timmar per vecka.

Gruppledare på fredagsintervju med P4 Uppland
Gruppledare på fredagsintervju med P4 Uppland

Här nedan kan du ett tag höra vad som sades om 15 timmars förskola som alla partier fick svara på men många klipptes bort, då enigheten var stor om att öka antalet timmar.

P4 Radio Uppland

Kopiera länk