insändare
Lötängen

Svar till ledarkrönika i UNT 4 april 2022

Här kommer ett svar från Vänsterpartiet Knivsta på Johan Rudströms ledarkrönika om utbyggnadsplaner i Knivsta. Det postades till UNT den 5 april och mailet blev snabbt besvarat.

Men det kommer inte publiceras av UNT då det inte uppfattades som en replik utan mer som en reflektion.
Så här följer nu Vänsterpartiets reflektion.

Krönikan avslutas med påståendet att Knivstas nuvarande majoritet tror sig veta hur det ska bli om 10, 20 eller 30 år. Jag tror inte någon vid tiden för antagandet av avtalet med staten om utbyggandet, den 13 dec 2017, kunde ana att Knivstas majoritet under den pågående mandatperioden skulle se ut som den gör.

Ingen trodde heller i november 2018 när majoriteten bildades att vi skulle behöva hantera en global pandemi och nya flyktingströmmar efter ett brutalt krig i vårt närområde. Ännu mindre vet vi vilka omvärldsfaktorer i form av naturkatastrofer, krig, pandemier eller ekonomiska kriser som kommer påverka oss framöver.

Det vi däremot vet är att vi avslutar mandatperioden med att återställt underskotten från 2017 och 2018 och går in i framtiden med en god ekonomi. Vi vet också att många redan nu vill bosätta sig i Knivsta oavsett om de är flyktingar från Ukraina eller några av de drygt 200 000 unga svenskar som ofrivilligt bor kvar hemma i väntan på att komma över en bostad.

Vänsterpartiet i Knivsta vill se den blandade bebyggelse med natur, parker och torg och fokus på barnen som beskrivs i den beslutade Stadsutvecklingsstrategin. Vi gläds också åt att Knivstabostäder just nu bygger 46 nya hyresrätter i Alsike och åt de ca 100 nya villor som byggts i kommunen de senaste åren.

Oavsett vilken majoritet som kommer ta över från 2023 har de betydligt bättre förutsättningar att utveckla ett trevligt och hållbart Knivsta än vi som styrt de senaste åren hade när vi började. Med en inarbetad modell för medborgardialog och stort fokus på klimatet och Agenda 2030 står Knivsta rustat för framtida utmaningar.

Christer Johansson
Christer Johansson, gruppledare

Christer Johansson (V)
gruppledare
Vänsterpartiet Knivsta

Här kan den som vill läsa Johan Rudströms krönika

 

Kopiera länk