föreningen
Röd Lördag

Röd Lördag på Sågverkstorget 26 mars

Välkommen till ännu ett tillfälle att ta en fika med Vänsterpartiet och diskutera Knivstas framtid. Vänsterpartiet finns på Sågverkstorget mellan 11.00 – 13.00 den 26 mars. Vi hoppas att du vill komma berätta vad som är viktigt för dig.

På senaste kommunfullmäktigemötet hölls en två timmar lång debatt om förslaget till Stadsutvecklingsstrategi 2035. Förslaget är nu antaget och innehåller en hel del förbättringar, jämfört med ursprungsförslaget, efter alla bra synpunkter som medborgare bidragit med under den genomförda dialogen som pågick under tre och en halv månad.

Bland annat har byggandet av två kvarter tagits bort i Västra Knivsta till förmån för en större Stadspark vid järnvägsstationen och mer grönt än i ursprungsförslaget. Vänsterpartiet vill framföra ett stort tack till kommunens medarbetare som på ett föredömligt sätt tagit hand om och besvarat Knivstabornas hundratals förslag till förbättringar.

Skrämseln och smutskastningen från den splittrade oppositionen har börjat.  Men med fortsatt dialog hoppas och tror jag att det, med stöd av Stadsutvecklingsstrategin, kommer att skapas ett framtida Knivsta för alla.

Röd Lördag nov 2021
Röd Lördag nov 2021

Så här skriver kommen på sin webbplats: ”I samband med varje ny detaljplan bjuder kommunen, som alltid, in till samråd enligt plan- och bygglagen (PBL). Då kan alla vara med och lämna synpunkter.”

Välkommen till torget på lördag.

Christer Johansson

Kopiera länk