föreningen
Styrelsen 2021

Trevligt årsmöte med besök av ordförande Nooshi

Den 3 mars genomförde Vänsterpartiet Knivsta sitt 19:e årsmöte med inledning av ordförande Nooshi Dadgostar. Det var en hoppfull inledning som visade på att Sverige och Knivsta behöver mer vänsterpolitik. Allt fler medborgare ser att det är Vänstern som har lösningarna på många av de stora problemen i svensk politik.

Nooshi Dadgostar foto Anna Tärnhuvud

Som exempel nämnde Nooshi hur pandemin visat att äldreomsorgen, efter många års privatiseringar, inte klarar att ge äldre den omsorg de är värda. Vidare tog hon upp försämringarna i A-kassan och sjukförsäkringen som skapar oro och för stor sjuknärvaro på våra arbetsplatser. Med nitton månader kvar till nästa val fortsätter kampen för ett jämlikare samhälle med tryggare arbetsplatser och en ny  ekonomi med fokus på klimat och miljö. Under frågestunden med Nooshi blev det dialog om skolan, kriminalitet och bildning. Tre områden som visade sig ha en hel del gemensamt.

Det efterföljande årsmötet förflöt lugnt med stor enighet av såväl redovisningen av det gångna året som planerna för det kommande året. I den nyvalda styrelsen valdes Christer Johansson till ordförande och ledamöter blev Anna Svensson, Maria Fornemo, Fredrik Rosenbecker och Nina Broman Costa. Tommy Ljungström valdes till ersättare i den nya styrelsen som kommer att konstituera sig den 9 eller 16 mars.

Jag tackar för förtroendet att leda denna fina partiförening i ytterligare ett år. Som avslutning antogs ett uttalade, som initierats av Anna Marklund, om ”Vikten av bildning”

Christer Johansson
stolt ordförande

Kopiera länk