föreningen
Lötängen

Naturreservat och barnvänliga bostadskvarter när Knivsta växer

Ett samhälle som är bra för barnen är bra för alla.

Du har nu i din hand en tidning från Vänsterpartiet Knivsta som vi planerar ska följas av flera. Här kommer du att få läsa om såväl politiken i riksdagen som i Knivsta. Bland annat kommer en artikel om hur vi i Knivstas majoritet sparat skattemedel på att minska på privata utförare och konsulter inom socialnämndens verksamheter.
(del 1 av 3 av de lokala inslagen)

Anna Svensson
Anna Svensson

I Vänsterpartiets framtidsbild finns mer utrymme och grönare miljö. Och varför inte ge plats för stadsodling?

Under rubriken ”Bygg för barnen i Nydal” skrev Vänsterpartiet 2014 en debattartikel, i dåvarande Knivstabyggden, om utbyggnaden av det som nu kallas Västra Knivsta.

”I Vänsterpartiets framtidsbild finns mer utrymme och grönare miljö. Förutom att ta bort de planerade höghusen vid områdets södra del, vill vi att gårdarna blir större och öppnare i förhållande till husens höjd så att de kan fungera för lek och samvaro. Då vi kan anta att många barnfamiljer kommer att flytta in i området behövs bostadsnära lekplatser och tillgång till mer natur inom området. Och varför inte ge plats för stadsodling?”

Drygt sex år senare kan vi glädjas åt att de planer som nu har börjat byggas i området har kommit betydligt närmare vår framtidsbild än de första utkasten.

Knivsta har inte överdrivet mycket mark som är skyddad men efter en motion från 2015, på Vänsterpartiets initiativ, kunde Gredelby Hagar och Trunsta träsk bli naturreservat i nov 2018. Det är nu en uppskattad plats för Knivstaborna att ströva runt och mötas i.

Inom kort kommer Knivstas medborgare att få fler områden säkrade som naturområden för rekreation. Det är nu två populära strövområden som föreslås att bli natureservat. Kölängsskogen vid Valloxen och Ängbyskogen nära radhusbebyggelsen från 70-talet. Den senare kommer genom sitt läge även bli attraktiv för de nyinflyttade i Västra Knivsta.

Anna Svensson
Vice ordförande
Vänsterpartiet Knivsta

Kopiera länk