föreningen
Röd Lördag aug 2020

Trevliga möten på regnig Röd Lördag

Bokpriser
Bokpriser

Trots flertalet regnskurar var uppslutningen på augusti månads torgmöte god. Knivstabor och andra avlöste varandra och diskuterade utbyggnaden, fikade och vann böcker under tälttaket eller det ”stora paraplyet”, som ett barn uttryckte det.

Det kom frågor om hur vi i Vänsterpartiet upplever samarbetet i majoriteten, som en del förvånats över att den fortfarande håller ihop. Men med partier som har en tydlig vision om vart man vill och förstår vikten av samarbete och visar tillit kommer det hålla två år till. Det blev även en del intressanta funderingar om det skiljer sig på ”gamla” och ”nyinflyttade” Knivstabor. Både som nya partimedlemmar och nya medborgare.

Naturligtvis kommenterades den höga byggkranen på granntomten, Virkesladan, där vi konstaterade att de flesta verkar glada att den tråkiga ödetomten äntligen försvinner. Det ledde vidare till diskussioner om bostadsmarknaden och storlekar samt kostnader på lägenheter.

Önskemål om helhetsplanering innan byggande, fler parker och behov av god äldreomsorg framfördes och det är glädjande att konstatera att det är helt i linje med såväl Vänsterpartiets som hela majoritetens vilja. Att det är en tuff framtid kommunen har framför sig var det en stor förståelse för och att Coronapandemin påverkat en redan tidigare tuff ekonomi för landets kommuner hade ingen missat. Knivsta kommer inte undan, men en budget för 2021 kommer att tas fram.

Slutligen vill vi gratulera alla som quizade så bra att några av våra böcker i årets Vänsterquiz fick nya ägare. Det finns dock böcker kvar så vi hoppas på fler intressanta och trevliga möten samt mer Quizande den 26 september. Vi ses.

Fritt ur minnet av
Christer Johansson

Kopiera länk