föreningen
Malin och Nina

Inställd Röd Lördag den 28 mars

Servering av kaffe
Servering av kaffe

”Ett inställt gig är också ett gig” sa Ulf Lundell efter en inställd spelning 1991. Efter att Vänsterpartiet bjudit på kaffe och politik sista lördagen i månaden sedan starten den 25 januari 2014 gör vi på lördag en Lundell. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och minskar möten genom att stanna hemma på lördag.

Vår förhoppning är naturligtvis att vi snart ska kunna komma ut och möta er medborgare igen, men just nu känns det som det viktigaste är att göra allt för att stoppa spridningen av detta otäcka virus. Genom åren har det blivit många trevliga samtal med massor av idéer hur vi utvecklar Knivsta på bästa sätt för nuvarande och framtida invånare. Vi kommer fortsätta samtalen via FB och komma med nya inlägg på denna webbplats.

I dag genomförde Knivsta kommun det troligen första digitala KS-mötet i Sverige och på onsdag den 23 mars har vi minimalt med ledamöter när Kommunfullmäktige sammanträder. Ett KF som sänds på nätet från kommunens webbplats, för den som vill följa vad som beslutas. Förutom att minska spridningen av smitta genom att förre träffas minskar vi transporter vilket blir en vinst för miljön. Om man vill se något positivt mitt i denna dubbelkris med många sjuka och arbetslösa så är det den positiva effekten på miljön. I Venedig har de berömda kanalerna numera klart vatten och under fyra veckor i februari minskade Kinas utsläpp av koldioxid med 200 miljoner ton, vilket är lika med hälften av Storbritanniens årliga utsläpp.

”När krisen väl är över kan ett stort steg mot att hejda den globala uppvärmningen ha tagits”, skriver Johan Rudström i dagens UNT. Kan denna pandemi bli det globala uppvaknade för klimatet som vi väntat på? Kunde Knivsta kommun på en dryg vecka ställa om till nya sätt att fatta de beslut som behövdes kanske det finns fler som kan utföra framtida uppgifter på annat sätt än hittills. Jag hoppas Johan Rudström har rätt när han inte tror på busines as usual efter krisens slut. Utan långt därifrån.

Var rädda om varandra därute, tvätta händerna, och till vi kommer tillbaka med kaffe och politik på torget tycker Vänsterpartiet att ni stödjer kommunens lokala kondis.

Christer Johansson
ordförande
Vänsterpartiet Knivsta

Kopiera länk