föreningen
Nooshi Dadgostar

Knivsta partiförening nominerar Nooshi Dadgostar till partiordförande

Nooshi, Åse och Marie
Nooshi, Åse Richard och Marie Linder på konferens i Knivsta kommunhus.

Styrelsen för Vänsterpartiet Knivsta har enhälligt beslutat att nominera:

Nooshi Dadgostar till partiordförande.
Vi har haft glädjen att på nära håll se Nooshis kvaliteter i samband med de besök hon, sedan 2015, gjort i vår kommun. På årsmöte, arbetsplatsbesök, offentligt möte, en träff med hyresgästföreningen och deltagande i Konferensen ”Bo Kvar” arrangerad av det kommunala hyresbolaget Knivstabostäder.

Nooshis erfarenhet som aktivist i Alby och med flera år i riksdagen och partistyrelsen kommer bli värdefulla för henne som ordförande. En ytterligare värdefull egenskap hos Nooshi är hennes kontakt med partiets väljare och medlemmar såväl de nuvarande som framtida.

Hennes förmåga att uttrycka sig så alla förstår samtidigt som hon är vass i debatter och ger tydliga svar till journalister är något vi uppskattar hos henne. Vi tror helt enkelt att Nooshi kommer bli en bra ordförande för landets bästa parti.

Samtidigt nominerade styrelsen Nina Broman Costa från Knivsta och Uppsalaborna Yekbun Alp och Jonas Carlsson som ledamöter till partistyrelsen.

Nina Broman Costa
Nina Broman Costa

Nina Broman Costa till partistyrelsen
Knivstabon Nina Broman Costa deltog mycket aktivt över stora delar av landet i det senaste valet till Europaparlamentet. Där hon till slut blev invald som

ersättare. Hon är LO-arbetare och kvinna i glesbygd. Nina jobbar till vardags natt på en bensinstation, men det senaste åren har det mest blivit fackligt arbete som förtroendevald i sitt fackförbund. Hon är för närvarande avdelningssekreterare i Transports största avdelning, och ingår därmed i verkställande utskottet och Avdelningsstyrelsen, där hon varit ledamot sedan flera år tillbaka.

Nina vill se fler arbetare i politiken, då en jämlik och rättvis politik är vad som krävs. Hon menar att Vänsterpartiet starkt och tydligt står upp för arbetares rätt och trygghet i anställningar likväl som rätten till kollektivavtal. Vi menar att Ninas engagemang och kvaliteter skulle bli en tillgång i partistyrelsen.

Yekbun Alp till partistyrelsen
Hon har en bra relation med partiledare, EU-parlamentariker, riksdagsledamöter och kurdiska ledare på ett naturligt och avspänt sätt och i sin envisa kamp för rättvisa i världen förblir hon inte tyst. Yekbun Alp skriver vassa debattinlägg, blir intervjuad i de stora tidningarna och ordnar demonstrationer med tydliga budskap mot huvudfienden som tex Erdogan.

Men den svenska regeringen kommer inte heller undan när Yekbun menar att det borde göras mer: ”Sverige var tidigare en stark och självständig röst i utrikespolitiken. En röst som var orädd och tydligt sa ifrån mot förtrycket. Den rösten är tyst nu i Sveriges regering, men hos Vänsterpartiet och hos alla här idag lever den vidare, och vi kommer aldrig ge upp kampen mot förtrycket.” citat från torgmöte i Uppsala 2018.

Yekbun är född i Kurdistan, hon kom till Sverige som 2 åring, det finns många kurder i Sverige och världen som uppskattar Yekbuns kamp för det kurdiska folket, oavsett var de råkar bo. Yekbun är även väl förankrad i förorten, hon är uppvuxen i Gottsunda som hon än idag har ett band till då hennes mamma och bror bor där, därmed kommer hon kunna bidra med att breda partiet och nå ut till olika folkgrupper.

Jonas Karlsson till partistyrelsen
Under sina sju aktiva år i politiken har han bland annat hunnit bli invald som ersättare i riksdagen och placerats på plats åtta i valet till Europaparlamentet. Men redan innan har han varit drivande aktivist i sociala forum-rörelsen, Hyresgästföreningen och Folkkampanjen för gemensam välfärd mm.

Jonas Karlsson bor i Uppsala och kallar sig själv för socialist, antikapitalist och vänsterpartist. Han sitter just nu som ersättare i partistyrelsen. Vi önskar se honom som ordinarie ledamot de kommande åren.

Vi hoppas nu att valberedningen och slutligen kongressen i Västerås tycker att våra förslag till kandidater uppskattas och att de tillsammans med andra duktiga partikamrater från hela landet kommer bidra till ett bredare, större och starkare Vänsterparti i valet 2022.

Christer Johansson
ordförande
Vänsterpartiet Knivsta

Kopiera länk