föreningen
God Jul 2020

Vad får du och jag betala?

Direktör Leif Östling blev känd för allmänheten genom att ha placerat pengar utomlands för att undvika skatt. Hans försvar var åtminstone rakt på sak: ”Vad fan får jag för pengarna?”

Christer Johansson

Många av de Knivstabor jag talat med, bland annat på invigningen av CIK, säger att de ser vad de får för ”pengarna” och förstår att de kommunala villkoren påverkas av vad som sker i riksdagen. Det fanns partier i Knivsta, som för ett år sedan, hävdade att Knivstas 5-partimajoritet skulle spricka efter en vecka och att oppositionen var beredda att ta över. Men nu ett drygt år senare fortsätter vi tillsammans i den ifrågasatta majoriteten. Detta samtidigt som de fyra oppositionspartierna lyckades lämna in fem budgetförslag för 2020.

Vänsterpartiet Knivsta ser fram mot att fortsätta den nystart som Knivsta fått med nuvarande majoritet. Under de kommande åren med 5-partimajoriteten kommer vi i V ha prioritet på god välfärd till Knivstaborna för ögonen. Med fokus på barn och unga kommer vi prioritera klimatet, medborgardialoger, kollektivtrafik, arbetsvillkor samt fritids- och kulturfrågor. För att nå de bästa lokala lösningarna de kommande, tuffa åren kommer vi behöva hjälp från våra vänner i riksdagen.

God Jul och ett gott nytt år önskar
Christer Johansson
ordförande
Vänsterpartiet Knivsta

Bifogar slutligen en hälsning från vår partisekreterare:

Aron Etzler
Aron Etzler
fotograf: Denny Lorentzen

”Många av samhällets absolut rikaste har länge undrat vad de egentligen får för pengarna. För den som ärver sin ställning och dessutom bor i rätt kvarter verkar det onödigt att ordna ett skolsystem som fungerar någon annanstans än just där. För den som får en lägenhet i present av sina föräldrar behövs inte statlig bostadspolitik. För den som betalar årskort på ett spa är det obegripligt med kommunala simhallar. Man ska vara sparsam, säger borgerlighetens politiker, och menar då aldrig att miljonärer ska sluta åka på utlandssemester fyra gånger om året, eller att det på något sätt skulle vara slösaktigt att ge konsulter miljoner. Nej, borgerligheten, som är historiskt känd för idealet sparsamhet, menar alltid andra människors inkomster och möjligheter att bygga ett bra liv.

Den sittande regeringens politik är kronan på verket för vad borgerliga politiker velat se i decennier: en socialdemokratisk regering som skär i välfärden och lämnar pengarna till den rikaste procenten. Nu är det jag och du som betalar.

Det är Stina som betalar för regeringens bostadspolitik. Genom att stå i kö till 2027. Gösta får äta fryst mat på äldreboendet. Så att regeringen ska kunna fortsätta sänka skatten för miljonärer. Fatima betalar för nedskärningarna i skolan. Med sina barns framtid. Borgerligheten har fått genomföra sin politik, inte sällan med hjälp av Socialdemokraterna. Nu är Sverige mer orättvist än det varit sedan 1930-talet. Tro inte för en sekund att Moderater och Sverigedemokrater tänker göra det annorlunda. Sverigedemokraternas första beslut när de fick vara med och styra en kommun var att spara på skollunchen för eleverna i Staffanstorp.

Nu är det upp till dig, mig och Vänsterpartiet.”

Aron Etzler, partisekreterare

Kopiera länk