föreningen
Allsång

Sommarfest i vackra Krusenberg efter intensiv vår

Nina Broman Costa
Nina Broman Costa
I hönsgården
I hönsgården

Vänsterpartiet Knivsta avslutade den intensiva våren 2019 med en sommarfest hos Anna och Arne i Krusenberg. Efter en vandring på gården bland höns och hundar samt test av populär linbana blev det mat. Av medhavda pajer och sallader blev det en underbar buffé som avslutades med kaffe och allsång med komp på gitarr av Anna.

Vi passade även på att hälsa två nya medlemmar, Wil Geier och Linn Wennerholm, välkomna till föreningen och hoppas boendet i kommunen ska ordna sig så vi får träffas fler gånger. Partiföreningen har hela året fortsatt att öka medlemstalet och har aldrig tidigare haft så många medlemmar som just nu.

För första gången har vi fått en av våra medlemmar, Nina Broman Costa, invald som ersättare i Europaparlamentet och Nina  avtackades för en fantastisk valrörelse. Hon har genomfört sitt första politiska tal inför 15 000 åhörare den 1 maj i Kungsträdgården i Stockholm, deltagit i ett antal debatter runt om i landet varav en i Gävle tillsammans med vår partiledare Jonas Sjöstedt. Nina har fått förtroendet att ersätta långt mer erfarna politiker på olika möten såväl i Sverige som i Oslo där Nina deltog på en nordisk facklig-politisk konferens.

Anna Marklund har som vår första ersättare i Regionfullmäktige mest lyssnat på debatter men fick under våren göra debut i talarstolen. Det blev en debut att minnas för under debatten om Regionplan och budget 2020 – 2022 lyfte Anna vikten av kulturen som en del av bildningens betydelse för varje individ och för att stärka och bevara demokratin. Anna avslutade sitt anförande med bejublat sånginslag och ordförande Erik Weiman gav sitt godkännande för de spontana applåderna.

I kommunpolitiken har mycket tid lagts på att förverkliga majoritetens program med klimat och dialog som två viktiga inslag. Flera arbetsgrupper har under våren jobbat med hur vi inom den tuffa ekonomiska verkligheten ska förverkliga Agenda 2030 och utveckla våra medborgardialoger. Det förekommer en respektfull dialog mellan de fem majoritetspartiernas representanter som lyssnar på varandra. Från Vänsterpartiets sida är vi glada och stolta att ha Maria Fornemo som vice ordförande i UN, Fredrik Rosenbecker i SN:s individutskott och Anna Svensson som förutom ersättare i SUN också finns med i Agenda 2030-gruppen. Totalt sett har Vänsterpartiet, denna mandatperiod, 18 uppdrag i kommunpolitiken, vilka går att läsa mer om här.

Passar samtidigt på att tacka för det förtroende vi fått från Knivstas medborgare som medfört att vi fått fler röster i alla olika val i över tio år. I senaste valet till Europaparlamentet ökade vi våra röster med 60,3 procent jämfört med 2014 och i kommunvalet ökade vi med 29,2 och fick därmed över 5 procent av rösterna.

Efter ett välbehövligt sommaruppehåll och en önskan om skön sommar till alla Knivstabor, och andra eventuella läsare, fortsätter arbetet till hösten.

Christer Johansson
ordförande

Kopiera länk