föreningen
Nina och Malin

Röd Lördag 30 mars med EU-valsupptakt med Knivstas egen EU-kandidat

Nina Broman Costa
Nina Broman Costa

Årets tredje Röd Lördag 30 mars 11.00 – 13.00 har fokus på det kommande EU-valet. Många av besluten som tas i EU påverkar Knivsta. Kom och träffa Knivstas egen kandidat, Nina Broman Costa och ställ dina frågor och berätta vilka frågor du vill att Nina ska driva i EU. Med ett riktigt bra val finns möjligheten att Nina tar en ordinarie plats i det stora parlamentet.

Nina Broman Costa, kandidat nummer 4 på V:s lista, arbetar som säljare på bensinstation och är fackligt förtroendevald i Svenska Transportarbetareförbundet avdelning 5. Hon är aktiv lokalt i Vänsterpartiet Knivsta. bland annat som ersättare i Alsikebolagets styrelse. Broman har gedigen erfarenhet av fackligt arbete via sina förtroendeuppdrag inom Transport. Arbetstagares rättigheter och facklig organisering ligger Nina varmt om hjärtat.

Naturligtvis får du fråga om kommunala frågor också. Avloppet, järnvägen, skolan, parker och medborgardialog brukar vara frågor som ständigt är aktuella.

Det är nu mindre än två månader kvar till valet till Europaparlamentet, den 26 maj. Ett val som kommer att bli viktigare än på mycket länge där miljö- och klimatfrågorna kommer stå högt på agendan, för många partier. Det känns då tryckt att veta att Vänsterpartiet av miljöorganisationer under många år rankats högst av landets partiet i just miljöfrågorna. Vänsterpartiet har en lång historia av att driva en progressiv miljöpolitik i Knivsta, i Sverige och i EU. Detta parallellt med krav på justa arbetsvillkor, kvinnors rättigheter och att motverka de rasistiska högerkrafterna som, förutom sin rasistiska och kvinnofientliga politik, förnekar miljö- och klimatproblemen.

Medan EU-parlamentets högergrupper vägrade släppa in Greta Thunberg för att tala i parlamentet så enades sex vänsterpartier från olika länder för att visa sitt stöd till de skolstrejkande eleverna genom att föreslå åtta radikala åtgärder för att bekämpa klimatförändringarna. Vänsterpartiet lyssnar och agerar med målet att skapa ett Europa för alla, inte bara de rika.

Välkommen på kaffe och politik på Sågverkstorget

Christer Johansson

Toppkandidaterna i EU-valet
Toppkandidaterna i EU-valet
Kopiera länk