föreningen

Trevlig Röd lördag med länets riksdagskandidater

Jonas, Jeannette, Ilona och Christer

Jonas, Jeannette, Ilona och Christer

Långa och intressanta samtal mellan Knivstabor och riksdagsledamöter på besök på Röd Lördag på Sågverkstorget i Knivsta den 11 augusti.

Vänsterpartiets fyra toppkandidater i riksdagsvalet från Uppsala län  Ilona Szatmari Waldau, Jonas Karlsson, Jeannette Escanilla och Christer Johansson fanns samtliga på plats i Knivsta och fick svara på många olika frågor från Knivstaborna. Jonas Karlsson andra namnet på listan sammanfattade dagen så här.
– Det bjöds på många intressanta samtal med väljare som hade såväl frågor som åsikter att framföra. Vi diskuterade givetvis hur vi vill göra Sverige mer jämlikt och rättvist, men också allt från vägar och stadsplanering, stormaktspolitik, klimat och byggbranschen.

Många besökare var positiva till Valupptakten lördagen den 18 augusti 15.00 – 18.00 i Ängby park. Flyern till evenemanget mottogs med glädje liksom tidningar och annat valmaterial. Även intresset för valsedlarna börjar öka nu när datumet för förtidsröstningen närmar sig. Några Knivstabor med små barn frågade hur vi skulle kunna få igenom vår politik och skapa skillnad på hur Knivsta kommer styras vid ett maktskifte. Efter ett gott samarbete under de senaste fyra åren är nuvarande oppositionen med S, V, MP och KNU beredda att ta över styret. Naturligtvis hoppas vi på ett stärkt Vänsterparti i den nya majoriteten som kommer att jobba med helheten före detaljerna i samhällsplaneringen, för en bättre skola för både elever och medarbetare samt krafttag mot den psykisk ohälsan bland unga. Nöjda med svaret cyklade de vidare mot hemmet och önskade oss lycka till.

Den här gången var vi bättre förberedda så kaffet räckte till alla som ville ha. Vi ses på lördag med både torgmöte 10.00 – 13.00 och Valupptakt med livemusik mm i Ängby Park 15.00 – 18.00

Christer Johansson

 

Skriv en kommentar