distriktet

Tre Uppsalabor toppar Vänsterpartiets riksdagslista

Tre-i-topp-riks
Tre-i-topp-riks

Uppdatering 12 aug 2018. Då det regelbundet dyker upp nya läsare på detta inlägg, från 20 februari 2018, vill jag meddela att en ny valkonferens valde att stryka första namnet enligt denna artikel. Ny lista och övriga listor med anknytning till Knivsta finns på Knivstas webbplats
/ Christer Johansson

På Uppsaladistriktets valkonferens den 17 februari valdes Emma Wallrup, Ilona Szatmari Waldau och Jonas Karlsson till de tre toppnamnen på Vänsterpartiet Uppsala läns riksdagslista. De tre kandidaterna kompletterar varandra med sina breda kompetenser. Emma som just nu har en riksdagsplats och kämpar för miljöfrågor och feminism. Ilona har erfarenhet från sin långa tid som kommunalråd i Uppsala där hon jobbat med välfärds- och HBTQ-frågor. Jonas har studerat internationella vänsterrörelser på nära håll och har nyligen blivit invald i partistyrelsen.

Vägen fram till den slutliga listan har inte varit spikrak. Detta blev det tredje mötet efter att två tidigare konferenser ajournerats. Efter att försökt lösa interna problemen i riksdagsgruppen blev det både anmälningar och uppgifter om motanmälningar som slutade med att förundersökningen lades ned. En hel del blandad media har det också blivit om det hela. I denna turbulens valde två kandidater att hoppa av sina kandidaturer och såväl ordförande som vice ordförande valde att lämna distriktsstyrelsen.

Nu hoppas vi att detta ligger bakom oss och att distriktets valarbetare kan få arbetsro, fokusera på politik och göra en bra valrörelse för att stärka partiets position i kampen för bättre villkor för medborgarna.

Listan i sin helhet ser ut som följer.

1. Emma Wallrup
2. Ilona Szatmari Walldau
3. Jonas Karlsson
4. Jeanetta Escanilla
5. Christer Johansson
6. Charlotta Bjälkebring Karlsson
7. Tobias Smedberg
8. Salima Fahad
9. Anneli Porseus
10. Neil Ormerod
11. Mohammad Sabur
12. Sofia Rogozinska
13. Huseyin Alpergin
14. Bodil Brutemark, jurist
15. Lawrence Bishop
16. Alexandra Valdez
17. Tove Fraurud
18. Leif Lindqvist
19. Anna Zmudzin-Ågren
20. Philip Wargert
21. Håkan Wall
22. Anja Karinsdotter, kurator
23. Andreas Vestin, bitr rektor Tierp
24. Britta Dalved
25. Björn Engström
26. Ulf Öman
27. Lisa Sköld
28. Jacob Johnson

 

Kopiera länk