föreningen
Tåg på Knivsta station

Tack för många trevliga samtal på Röd Lördag

Trunsta-trask-fageltorn
Trunsta-trask-fageltorn

Lördagen den 28 oktober var den regnigaste dag på hela året av de som Vänsterpartiet bjudit in till fika och samtal med Knivstabor. Trots det blev det ett välbesökt torgmöte där inte ett enda samtal handlade om fyra spår och förhandlingen med staten om bostadsbyggande. Det finns så mycket mer som intresserar Knivstaborna.

En pappa med barnvagn var glad över att det var en ishall på gång och ville lära sig mer om lokalpolitiken. Han menade också att med mer kunskap om vad partier lokalt står för ökas sannolikheten för delning av rösterna i de olika valen. Flera besökare frågade om majoritetsförhållandena i kommunen och oroade sig över SD:s kopplingar till NMR. Men gladdes samtidigt åt de vikande opinionssiffrorna för partiet med bara ett mål. Det framfördes även önskemål om organiserade medborgardialoger med flera partiföreträdare. En besökare undrade hur arbetet i nämnderna fungerade gällande vilka möjligheter allmänheten hade att få med ärenden på dagordningen.

Behoven av offentliga rum kom upp i flera samtal och parken bakom Willys fick beröm medan besökarna önskade Sågverkstorget bilfritt och med ökad trivsel. Kommunens nya naturreservat, som kom till efter en motion från (V) och (MP), hyllades som en trevlig plats att besöka medan det önskades mer parker i både Knivsta och Alsike för både yngre och äldre att leka, aktivera sig eller bara mötas på. Lyckträffens programutbud fick beröm för sin variation men lokalen anses vara för liten och enligt uppgift händer det att besökare fått vända då det ibland är fullt i lokalen.

Slutligen blev det en del samtal om så olika ämnen som barngruppsstorlekar, ökat bruk av narkotika bland kommunens ungdomar, skatter, den ökande ojämlikheten, bristen på hyresrätter med rimliga hyror och villkoren för de ensamkommande ungdomarna.

Vi ses nästa gång den 25 november.

Christer Johansson
ordförande Vänsterpartiet Knivsta

 

 

Kopiera länk