föreningen
Fredrik Rosenbecker

Fredrik vald till kongressombud

medlemmar
Medlemmar och kongressombud

Fredrik Rosenbecker, ordinarie ledamot i Socialnämnden i Knivsta och ersättare i föreningens styrelse, valdes på distriktets medlemsmöte som ett av tio ombud att representera Uppsala län på Vänsterpartiets kongress i Örebro den 5 – 8 maj. Fredrik kommer bland annat att argumentera för att Vänsterpartiet verkar för att utreda ett lagförslag kring progressiv kommunalskatt och anta det viktiga ekologiska och ekonomiska programmet.

Detta betyder att partiföreningen i Knivsta nu har representerats på sju kongresser i rad, av sju möjliga, sedan föreningen bildades. Av de totalt sex medlemmarna som blivit valda till kongresserna finns fyra kvar i föreningen och bidrar med sin erfarenhet i det dagliga arbetet i kampen för en bättre kommun, för alla. Två tidigare ombud har tyvärr flyttat från kommunen.

Förutom motionen om progressiv kommunalskatt har partiföreningen i Knivsta skickat in ytterligare två motioner och gett sitt stöd till ytterligare en. De två som vi skickat in är om sänkt rösträttsålder till 16 år i kommunval och att behålla en fortsatt restriktiv narkotikapolitik. Slutligen har vi från partiföreningen visat vårt stöd för, den från Gävle initierade, motionen för en bred och enad rörelse.

Nu startar arbetet för alla ombud att läsa in sig på alla motioner och övriga handlingar som kongressen kommer att besluta om. Samtliga valda ombud fån länet blev, i bokstavsordning: Yekbun Alp, Uppsala, Alexandra D’Urso, Uppsala, Gun Fjellner, Östhammar, Jacob Johnson, Uppsala, Jonas Karlsson, Uppsala, Agneta Liljestam, Uppsala, Hanna Mörck, Uppsala, Neil Ormerod, Enköping, Fredrik Rosenbecker, Knivsta och Tobias Smedberg, Uppsala

sammanfattat av
Christer Johansson

Kopiera länk