insändare
Trunsta-trask-fageltorn

Vänsterpartiets svar till ”Vårda Knivsta”

tallbacken
Tallbacken

Svar i Knivstabygden den 2 december 2015

Vänsterpartiet tackar Vårda Knivsta för deras kravlista och ser flera beröringspunkter.

Stort tack till ”Vårda Knivsta” för er kravlista till Knivstas politiker. Vi i Vänsterpartiet Knivsta är glada över engagemanget, har diskuterat punkterna och ger här vårt svar.

Vårda Knivsta vill slå vakt om medborgarnas delaktighet, se till att vi får en väl genomtänkt utveckling av Knivsta och sätta mänskliga intressen över marknadens. Det tycker vi i Vänsterpartiet är mycket bra, och det har vi också jobbat för i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och samhällsutvecklingsnämnden, vilket kan ses i våra yttranden, reservationer och debattinlägg, både angående specifika planer och generella principer .

Vi håller också med om att arkitekttävlingar och 3D-visualisering av ny bebyggelse är viktiga redskap, även om de specifika kraven i listan kan diskuteras.

Vi har förstås också egna önskemål vi skulle vilja lägga till på listan. Till exempel att oftare hyra ut mark istället för att avyttra den, och att ge ett utökat uppdrag till Knivstabostäder att bygga hyresrätter, för att utöka det gemensamma inflytandet genom ett gemensamt ägande.

Vänsterpartiet genom
Christer Johansson
Ordförande

Kopiera länk