artikel
Knivstabor tillsammans

Många Knivstabor tillsammans för trygghet

Lisa Björck
Lisa Björck

Trots en kylande vind och snö i luften inledde dryga hundratalet Knivstabor året med att tåga under parollen ”Vi väljer sammanhållning – vi kräver trygghet för alla”. Vi var inte ensamma då detta var en av många aktiviteter som genomfördes runt om i landet under Tillsammanskapets regi.

Nätverket Tillsammans för Knivsta arrangerade sitt första evenemang för året. Sammanhållande och mest drivande är Lisa Björck som i UNT inför manifestationen säger: Vårt nätverk är partipolitiskt obundet. Vi som är aktiva tycker inte lika om allt, men vi är förenade i att vi tror på ett samhälle där vi kan leva tillsammans – på lika villkor.

Samling skedde vid Särsta torg och efter tågande genom samhället blev det tal och musik utanför kommunhuset. En representant för Somaliska föreningen uttryckte sin glädje över att få vara i Sverige och i Knivsta. Petra Jansson  berättade om sin uppväxt i Knivsta och hur viktiga de trevliga vuxna varit. Mellan talen som presenterades av Lisa Björck spelade och sjöng Sofia Johansson. Imponerande att klara att spela gitarr i den kylan och att mikrofonkonstruktionen fungerade.

Men även om det var kyligt gick det att känna värmen mellan människor under hela manifestationen som avslutades med allsången I natt jag drömde. Fler aktiviteter utlovades under året och kommer att annonseras på FB Tillsammans för Knivsta.

Kopiera länk