föreningen

Knivstabor visade stöd för Palestinas folk

Tåget startar i Slottsbacken

Tåget startar i Slottsbacken

Uppsala var en av många städer där människor den 12 juli samlades för att visa sitt stöd för Palestinas folk. Bland de cirka 800 deltagarna som tågade genom centrala Uppsala fanns några Knivstabor med hjärtat till vänster. Det är omöjligt att förstå vad de boende i Gaza behöver utstå varje dag. När Israel stänger tillgång till vatten, el och mediciner samt annat som behövs för att leva ett anständigt liv. Jobbigt att se sorgen och förtvivlan hos den Uppsalabo som berättade om sin pappa som bor i området. Det område in i vilket Israel skjuter sina missiler och förbereder invasion med sina marktrupper. Av nästan 100 dödade under denna den senaste av Israels attacker mot Gaza är minst 19 stycken barn, den yngsta 1,5 år. Israel kallar morden för självförsvar.

Vänsterpartiets Emma Wallrup som var en av talarna på mötet på Stora torget krävde av Sveriges regering att sätta press på EU och FN för att stoppa Israels övergrepp på det Palestinska folket. Ett första steg skulle vara att Carl Bildt tar hem vår ambassadör från Israel, för att visa vårt avstånd från den olagliga ockupationen av Palestinskt område.

 

 

 

Skriv en kommentar