insändare
Mikael Gustafsson

(V)ill ge Knivsta mer makt i EU

Insändare i Knivstabygden den 14 maj 2014

Många beslut om våra arbetsvillkor, våra rättigheter och våra skyldigheter tas i dag inom EU. Hela 60 procent av alla beslut som tas i Knivsta är direkt eller indirekt styrda av EU-beslut.

Mikael Gustafsson
Mikael Gustafsson

Byråkrater i Bryssel känner inte till Knivstas ungdomars behov av fritidsanläggningar, de känner inte till förhållandena för att dra en cykelbana, de vet inte vad vi i Knivsta vill ha eller behöver. Byråkraterna i EU vet däremot vad företagen vill ha. Om vänstern inte är där kommer EU än mer att styras av högerpolitiker som gör företagens villkor till sina och som också aktivt motarbetar kvinnors rättigheter.

Den ekonomiska krisen sätter tydliga spår i jämställdhetspolitiken. Undersökning på undersökning visar att EU:s nuvarande politik drabbar kvinnor hårdare och i dess kölvatten vaknar gamla reaktionära högerkrafter. Ett tydligt exempel på hur dessa högerpolitiker arbetar fick EU-parlamentet vittna om i höstas när en samlad höger, inklusive våra egna moderater och kristdemokrater, röstade mot säkra aborter i EU, preventivmedel och sexualundervisning.

Vänsterpartiet arbetar i EU-parlamentet för att ge Knivstas kommunfullmäktige och Sveriges riksdag mer makt över de beslut som rör oss. På de områden där EU har beslutanderätt arbetar vi aktivt och konstruktivt för att göra EU-politiken bättre. Vänsterpartiet har varit pådrivande i att skärpa miljöregler och förbättra EU:s politik för jämställdhet. Vi blir mer effektiva i det arbetet just för att vi är EU-kritiska och inte ser EU som lösningen på alla problem.
Rösta på Vänsterpartiet i EU för Knivstas ungdomar och en gemensam välfärd

Mikael Gustafsson (V) Christer Johansson (V)
EU parlamentariker Gruppledare Knivsta

Kopiera länk