distriktet
KämpaShowan

Stig Henriksson på distriktets årskonferens

På Uppsala läns årskonferens valdes det en ny styrelse med några nya ledamöter. Bland de som valdes om finns Christer Johansson från Knivsta. Det antogs även en ambitös verksamhetsplan för supervalåret 2014. Mötet avslutades med en hälsning: # kämpa showan samt en önskan om ett samhälle fritt från rasism och nazism!

Stig Henriksson
Stig Henriksson

Stig Henriksson
Från partistyrelsen kom Stig Henriksson med ett hälsningsanförande till mötet. Stig som varit med i partiet väldigt länge och har egen majoritet i Fagersta hävdade att: ”Det har aldrig varit roligare än nu”. Partiet växer snabbare än på många år och Uppsala län växer så det knakar och det är bra, då alla behövs. Men Stig framhöll också att ingen är oumbärlig.

Inte till salu
Vi ska vara med och vinna val och därmed stoppa rivningen av välfärden och vinstuttagen. Vi ska starta bygget av ett annat samhälle än det som moderaterna skapat. Det ska inte finnas otrygga anställningar med fortsatt ökade inkomstskillnader mellan kvinnor och män. Sedan Reinfeldt tillträdde har antalet otrygga anställningar mångdubblats och mäns löner ökat 40 procent mer än kvinnors. I Vänsterpartiets Sverige är välfärden och arbetsrätten ”Inte till salu”.

Rösta i EP-valet
Stig avslutade med vikten av att få många att rösta i det första valet detta supervalår. De svarta och bruna krafterna mobiliserar i hela Europa. Därför är det viktigt att många deltar i det kommande EU – valet. För Europas skull och för att ett bra resltat för Vänsterpartiet i maj blir en bra avstamp till hösten val. Men inget kommer gratis utan det kommer att behövas jobb, jobb och åter jobb. Vi kommer inte att kunna lita på några stora bidragsgivare utan vi får bidra med våra kroppar.

Ingen kommer att göra jobbet åt oss.

fritt ur minnet av
/Christer Johansson

 

Kopiera länk