föreningen
Tommy Ljungström

Sluta snacka och börja handla

Tommy Ljungström
Tommy Ljungström

Insändare i Knivstabygden den 9 januari 2014

Jamen vad bra att Klas(M), Boo(C) och Anne-Marie(Fp) tycker att helheten är en viktig fråga. Eget ansvar och ansvar för utsatta, menar dom sig själva eller? Att ta ansvar för detta innebär att man faktisk måste göra någonting och inte bara snacka. Om vi pratar helhet så är fortfarande äldreomsorg, skola och vård underbemannade och värre kommer det att bli.

Både Vårdförbundet, Vision (SKTF) o Kommunal ger oss illavarslande siffror som t.ex. Nya Karolinska och delar av Ackis (som finns i vårt Landsting) kommer att stå med tomma avdelningar, inte på grund av patientbrist utan på grund av personalbrist orsakad av en kortsiktig borgerlig ekonomisk politik. Man säger i insändaren från ovanstående herrar och dam att det under de två mandatperioderna med alliansen så har man förstärkt områden som skola och vård mm. Jo nog har man lyckats förstärka allt, färre vårdplatser, lägre lärartäthet samt en ökad arbetslöshet.

En fungerande infrastruktur är viktig skriver man, men nationellt finns nu färre medel till Infranord för spårunderhåll. Beträffande avgiftsbelagda parkeringsplatser så är det med nuvarande utformade betalningssystem ren diskriminering. Hur då? Jo vid fler en ett tillfälle då jag parkerat på P-platsen söder om Vårdcentralen har det kommit personer som inte innehar kreditkort eller smartphone de har då hänvisats av kommun till att ta bussen istället. Vadå? dom som bor på landet (Knivsta består inte enbart av centralorten och Alsike) ska dom cykla eller?? Ett tidigare svar från alliansen angående parkering för de som jobbar inom kommun att dom inte skulle få några egna parkeringar utifrån att dom skulle bli favoriserade, upplysningsvis har många företag egna parkeringar som man upplåter åt de anställda och i de fallen så blir ju den anställde förmånsbeskattad. Gör kommunen till en attraktiv arbetsgivare.

Pengar, ja, självklart ska ekonomin vara stabil i kommun. När det gäller fördyrade eltaxor är det ju alliansen som lekt affär med elbranschen och avreglerat marknaden vilket endast medfört att det blivit dyrare och krångligare för kunderna. Att prioritera bort välfärden för skattesänkningar är inte en besparing utan istället ska det ses som en investeringssatsning att förbättra välfärden. Detta skapar nya arbetstillfällen och ger mera klirr i kommunens kassa.

Till sist blir man rädd när man ser SD´s blad som låg i brevlådan, där man tror att invandringen kostar 118 miljarder kronor. Skulle vilja se alla dom SD-are som ska ersätta våra invandrare i alla de jobb där dom jobbar inom vård, lokalvård och restaurangnäring. Så bästa kommunstyrelse det räcker inte att bara stoppa in disken i maskin, man måste starta maskinen oxo för att något ska hända.

Tommy Ljungström (V)

Kopiera länk