insändare

Tvinga inte på oss Lagen om valfrihet

Replik på KD:s inlägg i Knivstabygden den 24 oktober 2012

Christer Johansson
Christer Johansson / foto Robert Johansson

Kristdemokraterna skriver den 17 oktober att Vänsterpartiet är mot privata företag i välfärdssektorn. Det har vi aldrig sagt. Men vi är mot att privata företag tar ut nästan nio miljarder i vinst varje år. Skattepengar som vi betalt in för att få en god vård för våra äldre.

Kristdemokraterna förespråkar valfrihet och tror ”att fler aktörer främjar effektivitet och stimulerar nytänkande”. Om så är fallet varför tar fler och fler kommuner tillbaka privata verksamheter till kommunerna, i hela Europa. Och varför måste äldreministern från KD, Maria Larsson tvinga på kommunerna Lagen om valfrihet, LOV. Om det är så bra.

Sanningen är att det inte finns en enda undersökning som visar att privat äldreomsorg har gett en bättre verksamhet. Med nio miljarder mindre att bedriva vård för ökar sannolikheten för missförhållanden och dessa ska naturligtvis beivras, oavsett utförare.

Slutligen tack för förtydligandet att det är viktigare för KD att gynna företagen än de äldre. I Vänsterpartiets Knivsta får individen möjlighet att välja vad som ska ske, inte bara vem som ska utföra tjänsten. Med vår politik kan vi också öka bemanningen och fortbildningen för medarbetarna. Det ger bra kvalitet till de äldre.

Christer Johansson,
ordförande
Vänsterpartiet Knivsta

Kopiera länk