insändare

Vänsterpartiet lyssnar på Knivstas ungdomar

Replik på Niclas Ugglas insändare i UNT den 14 juni

Christer Johansson
Christer Johansson

Niclas Uggla hävdar, i UNT den 14 juni, att moderaterna i Knivsta bygger sina beslut på synpunkter från Knivstas ungdomar. Det går bra när ungdomarna själva gör jobbet och kommunen behöver bidra med minimala resurser. Jag önskar naturligtvis ungdomarna all lycka med byggandet av sin skatepark och är övertygad om att den kommer att bli bra.

Men vad händer med de 20 – tal andra önskemål som framkommit på tidigare genomförda ungdomsting? Fullt realistiska förslag från ungdomar på t ex tillbakasatta startpallar i simhallen, byggande av den utlovade graffitimuren, byggande av ett regnskydd vid Thunmanskolan busshållplats, trevligare parker och mysigare möbler i Alsike fritidsgård.

För att inte tala om de hundratalet ungdomar som spelade bandy och ishockey när kommunen bildades, för åtta år sedan. De ville alla ha en konstfrusen is, helst under tak för att utöva sitt fritidsintresse. Moderaterna har under sin tid vid makten i kommunen dödat all isverksamhet i kommunen. Vi vill starta byggandet av Knivsta Arena, med ishallen som etapp ett.

Vänsterpartiet har i åtta år lyssnat på Knivstas ungdomar och lagt många budgetförslag som innebär en bättre ungdomstid under både skol- och fritid. Vi kommer att fortsätta att lyssna på och ge vårt stöd till Knivstas ungdomar.

Christer Johansson
gruppledare
Vänsterpartiet Knivsta

Kopiera länk