Okategoriserade

Rasistvåld i Knivsta

Under arbete med att starta en klubb i Knivsta utsattes Ung Vänsters medlemmar för en rasistisk attack. Den manlige medlemmen fick ta mot flera sparkar och slag av förövarna. Händelsen är naturligtvis polisanmäld.

Denna mycket tråkiga händelse var tyvärr bara en av tre som riktats mot vänsteraktiva i Uppsala län, samma vecka. Ytterligare en misshandel skedde mot medlemmar av RKU efter  avslutad tidninsförsäljning i Uppsala och ett hot har i form av klisterlappar på ytterörr och bil riktats mot Vänsterpartiets länsordförande och hennes familj i Heby kommun.

Polisen har tagit mycket allvarligt på alla händelserna och har flera spår som de jobbar med och följer upp. Flera av förövarna från Knivsta har identifierats och Ung Vänster har redan varit ute och fortsatt sitt arbete. Miro Anter, ordförande för Ung Vänster i Uppsala län, säger i ett pressmeddelande: "Om rasisterna tror att de kan skrämma bort oss från Knivsta, så tror de fel. Den här händelsen gör att det känns ännu viktigare att bedriva verksamhet i Knivsta. Vi känner också ett stort stöd från Knivstaborna i vårt antirasistiska arbete."

Vänsterpartiet i Knivsta stöder naturligtvis Ung Vänster i sitt arbete och tar starkt avstånd från allt våld. Vi viker inte för dessa fega angrepp utan kommer att sida vid sida med ungdomarna fortsätta att med fredliga medel stå upp för ett rättvist och solidariskt samhälle.

Christer Johansson
ordförande
Vänsterpartiet Knivsta

Skriv en kommentar