artikel

Rätt använda skatter – bra för Knivstaborna

De moderata parhästarna Bergström och Nilsson säger att de borgerliga partierna genomfört måttliga skattesänkningar och att jag vill betala alla Vänsterpartiets satsningar med skattepengar

Sänkningar på 70 miljarder kronor är inte vad jag kallar en "måttlig sänkning". Det mesta har delats ut till välbärgade män och de som fått betala är arbetslösa, sjukskrivna och ungdomar.

Bland Knivstaborna svarade 57 % att de var beredda att höja skatten för ett Allaktivitetshus och 68 % svarade att kommunen borde stå för huvudansvaret. När SKL frågade svenska folket om finansiering av offentliga sektorn svarade 68 % att de ville ha ökad kvalitet inom fritidsverksamhet före sänkt skatt.

När det gäller finansiering av Knivsta Arena har vi hela tiden sagt att det måste till ett samarbete mellan föreningslivet, kommunen och näringslivet där kommunen måste gå först och visa handlingskraft. Om det innebär markbyten med byggbolag eller andra lösningar är sådant som får komma fram i förhandlingar med berörda parter.

Moderaternas skattesänkningar ökar klyftor och orättvisor i samhället. Det vill inte vi.

Christer Johansson
gruppledare

Läs moderaternas replik här

Kopiera länk