Tommy Ljungström

Jag jobbar numera deltid som facklig konsult. Efter 37 års fackligt arbete (före detta Televerkare) på SEKO, tidigare Statsanställdas Förbund, har jag samlat på mig en hel del erfarenheter i mitt arbete med arbetsmiljö, studier, arbetsrätt, utbildning, försäkringar, pensioner mm.

Utifrån allt jag sett ute på ”fältet”, både på arbetsplatser och i medlemmarnas hem gör det, i alla fall för min mening, att man bara kan vara vänsterpartist.  Ta till exempel kvinnornas situation i samhället, lägre löner, sämre pension och sämre arbetsmiljö. Det är ju år 2014 och vi har inte kommit längre i jämställdhetsarbetet. Jag har även på nära håll sett effekterna av den vårdslösa politiken där man sålt ut lönsamma statligt ägda bolag för att i princip endast gynna riskkapitalister. I stället för de rättmätiga ägarna, det vill säga vi skattebetalare.

Miljön är också mycket viktig för mig. Då jag startade Sveriges första fackliga miljögrupp var det Vänsterpartiets ”så länge ekonomin styr ekologin kommer vi inte uppnå några klimatmål” som drev mig i den frågan.

Skriv en kommentar