föreningen
Parkstråket

Välkommen på Röd Lördag för eftervalsdialog och stöd till Världens Barn

Petra och Maja
Petra och Maja

Välkommen på septembers Röd Lördag med Vänsterpartiet. Den 29 september 11.00 – 13.00 finns vi åter på Sågverkstorget med fika, bössor till insamlingen för Världens barn och beredda att lyssna på dina synpunkter på valutgången, Knivstas fortsatta utbyggnad och annat som du finner intressant.

Just nu befinner sig den politiska världen i samtal och dialoger på alla plan. Ambitionerna är att dessa samtal mellan olika partiföreträdare ska leda fram till majoriteter som kan styra Knivsta kommun såväl som Region Uppsala och riksdagen. Det är nu det kommer att synas vilka som är ”de vuxna i rummet” som lyckas med att skapa starka koalitioner, som kan få igenom budgetar och andra viktiga beslut.

Två aktuella utbyggnadsområden i Knivsta är den så kallade Kilen på Gredelbyledens södra sida och Alsike Nord etapp 2. Kilen har medborgardialog utanför ICA Kvantum den 4 oktober från 16.00. Mer info finns här. Angående Alsikes utbyggnad finns mer att läsa här. Ärende 6.

Riksdagen har nu valt sina talmän och den 24 oktober är planen att Knivsta ska välja ett nytt presidium i Kommunfullmäktige. Om det finns en klar majoritet så väljs även presidier och ledamöter till styrelser och nämnder på samma möte. Senast på fullmäktigemötet den 21 november måste alla val och Mål och budget, med 2019 års skattesats, beslutas. Den 1 januari ska det finnas valda ledamöter i Knivstas alla nämnder och styrelser.

På torgmötet den 29 september deltar Vänsterpartiet Knivsta i insamlingen till förmån för Världens barn. Har du inte möjlighet att komma och lämna något bidrag går det bra att följa länken och skriva kommunkoden 0330. Så syns det att det är en Knivstabo som bidragit.

Välkommen på lördag
Christer Johansson

 

 

Kopiera länk