föreningen
Vilma svarar på frågor

Besök på Thunmanskolan inför skolvalet

Svaren skrivs ner
Svaren skrivs ner

Thunmanskolan bjöd in alla partier i fullmäktige till bokbord och möte med skolans elever. Från Vänsterpartiet deltog Vilma Nyman Almstedt från Ung Vänster Knivsta och gruppledare Christer Johansson. Grön Ungdom och Centerns ungdomsförbund representerade sina respektive partier medan övriga partier representerades av fullmäktigekandidater. Utom SD och KD som inte närvarade. Lite märkligt kan man tycka att det parti (KD) som har ordförandeposten i Utbildningsnämnden inte har någon representant när eleverna ska förbereda sig inför skolvalet.

Flera av eleverna var också irriterade över att SD och KD inte deltog då de förberett frågor specifikt till alla partier. Vi i Vänsterpartiet hade fullt upp med att svara på alla frågor under de två timmar som utfrågningen pågick. Det var stor variation med allt från vår syn på medlemskap i EU, miljöfrågor, invandring, föräldraledigheter, skolan förstås och en hel del personliga frågor varför man valt att bli politiskt aktiv, hur länge men varit med i partiet och om det var något man var extra stolt över. När det gällde skolan blev det bland annat frågor om betyg i fyran, stress, förstatligande eller inte, skolhälsovård och lärartäthet. Men inte en enda fråga om datorer.

Efter en intensiv men trevlig eftermiddag med många bra frågor lämnade vi Thunmanskolan och tackar alla elever och skolpersonal för trevliga möten och önskar lycka till i skolvalet.

Christer Johansson
gruppledare

Kopiera länk