föreningen

Alla V:s valsedlar klara för Knivsta

Efter att den extra valkonferensen, med antagande av riksdagslistan, avslutats har nu Knivsta tre valsedlar klara inför valet den 9 september. Knivsta har kandidater på alla nivåer från riksdag till kommun.

Extra valkonferens beslutade riksdagslista
Den 3 juni beslutade till slut de valda ombuden länets riksdagslista för Vänsterpartiet. Det har varit en lång process som varit känslosam och kostat mycket energi i partiet. Men den samlade känslan är att vi kommer ut ännu starkare och med mindre än 100 dagar kvar till valdagen är det fullt fokus på att göra den bästa valrörelsen.

Med den rutinerade Mats Einarsson som ordförande för den extra valkonferensen flöt det hela som förväntat. Efter genomgång av formalia beslutade ombuden att stryka Emma Wallrup från förstaplatsen. Vid omröstningen av nytt förstanamn blev rösterna på de tre nominerade så att Ilona Szatmari-Waldau fick 22 röster, Jonas Karlsson fick 9 och Christer Johansson fick 1 röst.

De tio första namnen, av 31, på Vänsterpartiets lista till riksdagen i Uppsala län blev därmed som följer:

Christer Johansson

Christer Johansson

1. Ilona Szatmari-Waldau, Uppsala
2. Jonas Karlsson, Uppsala
3. Jeannette Escanilla, Uppsala
4. Christer Johansson, Knivsta
5. Charlotta Bjälkebring Carlsson, Håbo
6. Tobias Smedberg, Uppsala
7. Salima Fahad, Heby
8. Annelie Porsaeus, Enköping
9. Neil Ormerod, Enköping
10. Mohammad Sabur, Östhammar

Val till regionen
Om det finns endast en kandidat från Knivsta på riksdagslista så är det hela fyra stycken att välja på i valet till Regionen. Den från Knivsta som är högst placerad, Anna Marklund, har stor chans att ta sig in i regionfullmäktige. Det blir i så fall den första vänsterpartisten från Knivsta som hamnar i fd. landstingsfullmäktige.

Anna Marklund

Anna Marklund

  1. Sofia Rogozinska, 40, socialsekreterare, Uppsala
  2. Neil Ormerod, 43, regionråd/kursadministratör, Enköping
  3. Birgitta Mogård, 67, sjuksköterska, Uppsala
  4. Viktor Waldau, 28, sjuksköterska, Uppsala
  5. Sverker Åslund, 52, systemutvecklare, Uppsala
  6. Cecilia Wiklund, 54, sjuksköterska, Uppsala
  7. Per Ström, 63, socialchef/leg sjukgymnast, Uppsala
  8. Anna Marklund, 65, musikant, Knivsta
  9. Philip Wargert, 30, industriarbetare, Uppsala
  10. Ingela Ekrelius, 63, undersköterska, Ekeby

15. Nina Broman Costa, 48, fackligt förtroendevald, Knivsta
17. Jenny Parkert, 45, undersköterska, Knivsta
19. Maja Erkstam, 48, utvecklingshandledare, Knivsta

Kommunlistan i Knivsta
Redan i december beslutade ett medlemsmöte om ordningen på listan till kommunfullmäktige. De fem första platserna blev Christer Johansson, Maria Fornemo, Petra Jansson, Fredrik Rosenbecker och Malin Tollbom Kjell.

Mer om kommunlistan finns att läsa här.

Fem i topp

Christer, Maria, Malin, Petra och Fredrik

Skriv en kommentar