föreningen

Många trevliga möten på Knivsta Marknad

Knivsta Marknad 2018

Knivsta Marknad 2018

Gratis kollektivtrafik för ungdomar under sommarlovet, lokal valplattform och feministiskt självförsvar var några av de hetaste frågorna när Vänsterpartiet slog upp tältet vid Knivsta Marknad, valåret 2018. Vi Vänsterpartister som var på plats tackar alla Knivstabor och tillresta för trevliga möten och givande dialoger.

Alla skolungdomar som till hösten börjar sjuan till och med de som börjar trean på gymnasiet kommer i sommar att få ett gratis UL-kort för resor i hela länet. Bland de unga marknadsbesökarna var det förvånansvärt få som kände till att de snart skulle få detta kort. Av de som kände till det var det ingen som visste att det kommit till tack vare Vänsterpartiets förhandlingar med regeringen.

Vår lokala valplattform, som finns att läsa här, och inbjudningar till gratis kurs i feministiskt självförsvar var båda mycket populära bland marknadsbesökarna. Valplattformen som under våren ska konkretiseras i ett budgetförslag för de kommande fyra åren. Ung Vänsters kurs i feministiskt självförsvar genomförs tisdagen den 22 maj 18.00 – 21.00 i Thunmanskolans matsal.

Bland alla trevliga besökare valde några att bli medlemmar i såväl Ung Vänster som i Vänsterpartiet. Vi hälsar de nya medlemmarna välkomna och hoppas de ska trivas. Vill du också bli medlem så blir du det enkelt via denna länk.

Förutom de tre nämnda frågorna ovan så blåstes det ballonger, dracks kaffe och besvarades vår Vänsterquiz med fina bokpriser. Många marknadsbesökare valde att stanna för att prata politik och det pratades psykisk ohälsa, hyresrätter, invandring, sjukvård, skatter och sex timmars arbetsdag. För dig som inte hann komma fram bland alla besökare finns det ett nytt tillfälle redan på lördag den 26 maj. Då har vi maj månads Röd Lördag på Sågverkstorget utanför Willys. Vi ses mellan 11.00 – 13.00 och fortsätter svara på dina frågor och funderingar. Bokquizet fortsätter och naturligtvis finns det nytt kaffe.

Stort tack för 2018 års Marknad.

Christer Johansson

 

 

Skriv en kommentar