kommungruppen

Killmiddag med Knivstapolitiker

Christer och Maria

Christer och Maria

För första gången genomfördes en #killmiddag i Knivsta med kommunpolitiker som målgrupp. Flera av fullmäktiges partier var representerade på denna historiska träff som hölls i Café Hörnet i kommunhuset.

Initiativtagare och inbjudare var riksdagsledamoten Maria Weimer som tillsammans med studieförbundet Vuxenskolans Fredrik Sjöberg inledde kvällen med att visa ett kortare bildspel. Sedan gick Maria och killarna samtalade under middagen, i två grupper, med hjälp av en manual som @MakeEqual tagit fram. Samstämmigheten var ganska stor och exempel och erfarenheter delades mellan deltagarna.

För egen del kändes detta som en bra fortsättning på den Uppförandekod som nyligen antogs i KF. Jag kunde även konstatera att Vänsterpartiet var det enda parti som har könsseparerade träffar på våra större möten.

När maten och frågorna var slut så kom Maria tillbaka och kvällen sammanfattades.

Fritt ur minnet av
Christer Johansson
gruppledare för Vänsterpartiet Knivsta

Skriv en kommentar