föreningen

Tack alla besökare på Röd Lördag

Hundar

Hundar

Den 25 mars var en av de blåsigaste röda lördagarna som Vänsterpartiet upplevt.  Men blåsten hindrade inte Knivstabor att komma och fika samt prata om Knivstas utbyggnad. Det blev även andra diskussioner om lokal och internationell politik.

Frågorna handlade, som så ofta, om vad som ska hända med den obyggda tomten bredvid kommunhuset. Förvånansvärt få vet vad som är beslutat och inte många blir glada åt beskedet. Någon ville hellre se en park och då de flesta som kom till Sågverkstorget denna lördag gjorde det via cykel eller gång så blev det inte något prat om pendlarparkeringar. När den nya översiktsplanen kom upp var det mer oro än förhoppningar och flera undrade var Knivstas själ är på väg.

Jakten på Knivsta Centrum fortsätter och en glad motionär menade att just denna lördag var centrum utanför Form. I Form där det cyklades i tolv timmar till förmån för Barncancerfonden. Bra kämpat allihop som trampade. Jag hoppas att ni som kom förbi och valt att satsa på Bollnäs fick en bra bandyfinal, trots resultatet. Snart går det att spela bandy i Knivsta igen.

Vi fick också besök av tre fyrbenta vänner som satt fint och väntade på godis. De brydde sig inte så mycket om de tvåbentas diskussioner som nu fortsätter med Mål och budget, översiktsplan och en hel del annat. Till kvällen släcktes lamporna och många tänkte på miljön. På måndag föreslår kommunstyrelsen att kommunfullmäktige ska bevilja V:s och MP:s motion om att göra Gredelby Hagar och Trunsta träsk till naturreservat.

Vi ses…

 

Skriv en kommentar