föreningen

Tack till alla som kom och pratade om Knivstas utveckling

Röd Lördag 25 feb 2017

Röd Lördag 25 feb 2017

Ännu en Röd Lördag avklarad.

Tack för alla trevliga samtal på vår Röda Lördag den 25 februari 2017. Kaffet och kakorna gick åt och samtalsämnena var många. Det fanns funderingar kring utveckling av Lyckträffens verksamhet, villkoren för kommunens medarbetare och naturligtvis utbyggnaden i centrala Knivsta. Det blev även lite funderingar om samtalsklimatet på sociala media, där det finns en del att önska.

Några undrade över hur det går med elbilspoolen och gladdes åt att Knivstaborna har en bättre kollektivtrafik än för några år sedan. Vi pratade också om att Knivstaborna senaste året har färre bilar per 1000 invånare än förra mätningen.

På slutet av mötet samtalades med en Knivstabo från Brasilien om högerns exploatering av flyktingar i syfte att förnedra hela arbetarklassen med sänkta löner, och om arbetarrörelsens, fackens och de socialistiska partiernas kamp för arbetets värde. Senare samma lördag höll Tillsammans för Knivsta en demonstration mot åldersuppskrivningar och utvisningar till Afghanistan. Sammanhållning och solidaritet är vägen bort från extremism!

Just nu har vi valt att hålla våra möten på Sågverkstorget, utanför Willys södra entré. Men en fråga som är ständigt aktuell är var finns Knivsta Centrum? I väntan på att vi hittar det kommer vi återkomma sista lördagen i varje månad på Sågverkstorget. Nästa gång blir den 25 mars 11.00 – 13.00. Hoppas vi ses.

Skriv en kommentar