distriktet
Jonas i Vaksalaskolan

Jonas Sjöstedt fyllde Vaksalaskolan

Christer och Jonas
Christer och Jonas

I stället för upptakten på ännu en valrörelse blev det ett möte om framtiden, för ett starkt Vänsterparti. Partiet har i dag 19 000 medlemmar och många av dessa hade valt att komma till Vaksalaskolans matsal, för att lyssna på och ställa frågor till Partiledare Jonas Sjöstedt.

Kvällen började med ett samtal mellan länets partiföreningars styrelser och Jonas Sjöstedt. Bland annat diskuterades hur partiet ska bli bättre på att driva ideologiska frågor såväl i kommuner som på riksnivå.

När sedan salen fylldes fick de närvarande höra om en orolig höst och vinter efter valet i september. Den välkända decemberöverenskommelsen och Vänsterpartiets roll utanför såväl regering som överenskommelsen lyftes. Jonas beskriver det som en möjlighet för partiet att driva opposition både mot alliansen och regeringen, när så är lämpligt. Partiet kan också driva sina hjärtefrågor i framtida samtal med regeringen.

Under frågestunden blev det frågor om såväl utrikespolitik, sysselsättning, landstingsfrågor och Jonas hade naturligtvis bra svar på alla frågor.

Internt i partiet pågår just nu en utvärdering av valrörelsen och valresultatet. Det vi kan se är att Vänsterpartiet sitter i majoritet i väldigt många kommuner och landsting. Resultatet av utvärderingen, i vilken partiföreningar kommer att bli involverade, kommer att presenteras under våren. Avslutningsvis berättade Jonas att det i september blir nya Vänsterdagar i Malmö.

Kopiera länk