föreningen
fem översta kommunkandidaterna

Gå och rösta den 14 september

Christer Johansson / foto Robert Johansson
Christer Johansson

I många länder skulle människor vara beredda att offra sina liv för rätten att få välja sina beslutsfattare. Sverige har en tradition av högt valdeltagande och extra högt är det i Knivsta. Men det är inte hundraprocentigt, inte ens i Knivsta. Bli inte en av de som ger bort din rösträtt till någon annan utan gå och rösta den 14 september.

Efter tolv år med moderatstyre i Knivsta och åtta år i landet är det mycket som har förändrats. Den pågående privatiseringen och individualismen har ökat inom flera områden. Nu börjar många se effekterna i form av större klyftor och ökad ojämlikhet. Det som skulle höja kvaliteten och sänka kostnaderna har visat sig bli tvärt om. Mer privatisering och utförsäljning av gemensamma verksamheter har skapat stora orättvisor mellan grupper i samhället och skapat grogrund för rasistiska grupperingar att få utrymme.

Det är enligt opinionen mycket ovisst om vi får en regering som kan regera utan att behöva bry sig om de rasistiska Sverigedemokraterna. Feministiskt Initiativ kan rädda eller stjälpa en röd grön regering, beroende på om de kommer in eller inte och nu ser det svårt ut. I Knivsta behöver de rödgröna partierna några nya mandat för att göra moderaterna till ett oppositionsparti. Din röst kommer att bli viktig på söndag. Du kan göra skillnad.

Gå och rösta den 14 september.
och gärna på Vänsterpartiet.

Christer Johansson
ordförande

Kopiera länk