föreningen

Ung i Knivsta – Ung i Sverige

Röda Lågan på torgmöte i Knivsta

Röda Lågan på torgmöte i Knivsta

Vänsterpartiet Knivstas torgmöte den 4 september bjöd på kulturinslag i form av Jenny Wrangborgs poesi och Röda Lågans körsång.

Jenny läste dikter ur sin diktsamling ”Kallskänken” som inte bara är en diktsamling utan även en kollektiv historia, berättelsen om en kamp bland arbetande människor i ett kök. Det är ett starkt vittnesmål om ungas situation på arbetsmarkanden i högerregeringens Sverige 2010. Vi fick bland annat höra ”Jag är människa”, ”Vi är här nu” och ”Vårt sätt att leva tillsammans kommer att ändras.” Den sista ur antologin med samma namn och som avslutas med raderna:
”……

Jenny Wrangborg

Jenny Wrangborg

det enda vi behöver göra med allt som vilar, allt som väntar
allt som står och väger
är att få det i rörelse
så kommer vårt sätt att leva tillsammans att ändras
för mörkret vi ser är bara punkten där vi byter riktning
vägens början,
chansen till ett nytt sätt att leva
låt oss se den klart nu
börja röra oss framåt
få uppfarten
och börja springa.”

Röda Lågan bjöd på arbetarsånger från hela världen och hedrade med sina sånger personer som fått sätt livet till i kampen mot facismen i Spanien, Chile eller andra platser. Det blev sånger som ”Victor Jara”,  ”Svarta tupp” och det hela avslutades med ”Internationalen”. Därefter tog Jenny tåget till Malmö och Röda Lågan tillbaka till Uppsala.

Förutom de kraftfulla kulturinslagen delades det av ivriga valarbetare ut massor av valinformation till Knivstabor i alla åldrar. Många samtal med Knivstabor hanns också med under den tid som mötet pågick. Nu fortsätter kampen – två veckor kvar!

Skriv en kommentar