insändare

Bra verksamhet viktigare än låg skatt

Replik i Knivstabygden maj 2010, på moderaters insändare om skattechock.

Jaime Escobar / foto Christer Johansson

Jaime Escobar / foto Christer Johansson

I flera artiklar har Knivstabor kunnat läsa om moderaternas skräck för majoritetsskifte. Det är inte så att de framför någon kritik på att det kommer att bli sämre att leva i Knivsta för ungdomar, kvinnor eller pensionärer. Utan moderaternas enda kritik är att personer med upp mot 30 000 i månadslön får mindre i plånboken.

Om Nilsson och Bergström läst det rödgröna budgetförslaget och vad det innebär för individer så upptäcker de att för 60 % av befolkningen blir det mer pengar i plånboken. De med de lägsta inkomsterna får mer än idag. När det gäller kommunerna så blir det ca 10 miljoner mer per år till Knivsta med en rödgrön regering.

Om dessutom Knivsta behöver höja skatten för att erbjuda barn, ungdomar och gamla en bra verksamhet, även på fritiden, är jag villig att betala den ökningen för mina egna och mina grannars barns skull. En bra verksamhet är viktigare än låg skatt.

Jaime Escobar (V)
kandiderar till Knivsta kommunfullmäktige

Skriv en kommentar