Okategoriserade

Studiebesök i riksdagen

Torsdagen den 14 februari då solen sken och vinden blåste tog tre medlemmar tåget till Stockholm för att hälsa på vår riksdagsman på hans arbetsplats.

Jacob och praoeleven Sophia, från Knivsta tog emot oss i stora entren. Efter registrering tog vi oss in till matsalen där det, på Alla Hjätans Dag, serverades hjärtvänlig mat som smakade mycket bra.

Jacob gav oss mycket av sin tid och vi hann runt för att se alla vackra rum och konstverk. In till riksdagssalen var det tuffare kontroll än på flygplatserna men väl ine var det snabb utfråning av några ministrar. Frågorna varierade och vi fick höra minidebatter i så skilda ämnen som bredband, flyktingmottagning och skatter.

Dagen avslutades med ett besök i Jacobs arbetsrum medan Sophia gick och lyssnade på EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso som talade i gamla riksdagshuset. Efter en kaffe i vänsterpartiets lunchrum blev det tåget hem igen medan Jacob fortsatte planerandet av miljö- och jordbruksutskottets resa till Brasilien.

Här kan du läsa om hur Sophia tyckte det var att praoa i riksdagen. Till Jacobs blogg

Sammanfattat av
Christer Johansson

Skriv en kommentar