Okategoriserade

Distriktets halvårsmöte 2007

När Uppsaladistriktet höll sin halvårskonferens på Bokis var partiets vice ordförande Alice Åström på plats. I sitt inledningsanförande talade hon om valutvärdering och viktiga vägval till nästa val.

Uppsaladistriktet höll sin halvårskonferens den 27 oktober 2007 i Bokis lokaler på Kungsgatan i centrala Uppsala. I sitt inledningsanförande pratade Alice Åström om tre frågor: valutvärdering, vänsterpartiet i opposition och vägval till nästa val.

Alice betonade vikten av att analysera partiets framgångsfaktorer och att få fram vårt budskap. Hon konstaterad vidare att vi i valtet 2006 tappat våra profilfrågor, haft för många frågor samtidigt och varit för få valabetare.

När det gäller partiets roll i opposition är det viktigt att visa hur ett nytt regeringsalternativ ska se ut. Det måste tas på kongresen 2008. Vi behöver bli bättre på att kommunicera vår politik och nå ut till vanligt folk. Några viktiga frågor är kvinnolöner, våld mot kvinnor och bostäder.

Fram till nästa val vill partistyrelsen att partiet fokuserar på färre frågor och ökar samarbetet mellan distrikten. Fyra frågor är de som fram till valet 2010 ska märkas i vår politik: ekonomisk politik, miljö, arbetsmarknad och välfärd.

Mötet fortsatte sedan med grupparbeten, lunch och diskussioner om valbudgeten 2010.

Skriv en kommentar