Okategoriserade

1 maj 2007

Vänsterpartiets demonstrationståg samlade flest deltagare av förstamajtågen i Uppsala. Mer än 500 symatisörer tågade från Vaksala torg till Slottsbacken där ännu fler slöt upp och lyssnade på riksdagsledamoten Siv Holma.

Efter en pampig marsch genom staden med en hel del Uppsalabor på trotoarerna öppnade distriktstyrelsens ordförande Maria Fregidou-Malama med en vädjan om stöd för det Palestinska folket.

Var finns solidariteten? undrade fler talare, bland annat nyvalde ordförande för Ung Vänster Anna Laxgård. Sören Bergkvist och Ilona Szatmari Waldau oroade sig båda över de privatiseringar och utförsälningar av offentlig verksamhet som pågår i kommun och landsting. "Uppsala är inte till salu!" prpade Ilona medan Sören repeterade vad han framförde redan i valrörelsen att "Världens bästa sjukvård är inte till salu".

Mellan talen agerade Ilona konferencier på ett strålande sätt. Förre ordföranden från Uppsala Lalla Andersson underhöll med sång och gitarr trots att strängarna gick av var humöret på topp. På topp var också humöret bland alla åhörare som åt korv, drack kaffe minglade bland de halvt utslagna träden i Slottsbacken.

Sist upp kom så mötets huvudtalare Siv Holma som ganska snabbt brast ut i sång och sjöng att: "Vi ska stå samman, vara starka i kampen för ett liv där allt är lika delat och alla lever helt." I övrigt var temat för talet Byt regering – Byt politik.

Skriv en kommentar