Okategoriserade

Knivsta följde rikstrenden i kommunvalet

Trots ett mycket bra jobb av alla valarbetare och ett härligt mottagande av Knivstaborna hela valrörelsen, blev det en tillbakagång i 2006 års val.

Vi tappar ett mandat och har nu endast en plats i kommunfullmäktige. Det är naturligtvis jobbigt och minskar våra möjligheter till inflytande på politiken. Vårt mandat hamnade hos moderaterna som förutom vårt mandat även tog ett från folkpartiet och är nu största partiet i kommunen med nio mandat.

Den enda glädjen när årets siffror är räknade är att Sverigedemokraterna hamnade utanför fullmäktige. Det är ändå skrämmande att 155 personer i Knivsta har röstat på ett rasistiskt och främlingsfientligt parti.

Visa ditt avstånd mot rasisterna genom att stötta EXPO:s donationsfond i deras kamp för ett solidariskt samhälle. Läs mer på www.expo.se

Skriv en kommentar